יום שני, 25 ביולי 2011

מנהל פיתוח עסקי

היום מקובל ללכת "לדבר על הכל", אבל מנהל רציני זקוק בהחלט לCOACHING בעולם העסקי התחרותי. אם אתה לוקח ברצינות את העסק שלך – אתה צריך אימון לפיתוח עסקי.



מנהל רציני הוא כמובן זה שעבר הכשרה ניהולית, ולא רק הגיע לשם מכורח הנסיבות. מנהלים מכל הסוגים שרוצים לשפר את היכולות שלהם, צריכים ללמוד איך להיות מנהל פיתוח עסקי. לשם כך, צריכים הכשרה וגם "החדרת מוטיבציה". במסגרת קורס או ליווי קוצ'ינג נלמדים ומטופלים הנושאים הבאים: חזון אישי לעסק, מנהיגות, ניהול יעיל, פיתוח מיומנויות ניהול, כלים להטמעת המוטיבציה אצל העובדים, אסטרטגיה, פתרון משברים, טיפול בהתנגדויות, הנעת משאבים, ניהול עובדים, יצירתיות, לחץ, שחיקה ועוד.

פיתוח עסקי אמור להרים את העסק שלכם לגבהים כלכליים אבל גם מקצועיים, וזה קורה באמצעות שיפור יכולות המנהל של העסק שלכם. מדובר בעיקר על תהליך שהוא גם עמוק ורציני אבל גם מעודכן לרמה המחקרית והמעשית החדשה שביותר, הכי שנת 2011. כל שוק הוא תחרותי מאד ואתם יכולים להבליט את העסק שלכם באמצעות שיפור יכולות המנהל, שהוא המנוע שמזיז את העסק והוא רב החובל שמזיז את האונייה. מנהלים בכירים צריכים להסתגל למצבים חדשים כל הזמן והתפתחויות בשטח. הם צריכים לקבל אינפורמציה מעודכנת אודות יכולות הנהגה וניהול, השפעה, והובלה של העובדים ועוד.

ממה מורכב עסק ?

עסק דומה לבצל. בכל אחד מהעסקים שאתם מכירים יש כמה רבדים, שעל בעל העסק לשלוט בכולם ברמה טובה, כדי שתאפשר לו גם אם אינו עושה את כל הפעולות בעצמו – לדעת לפקח על אלו שכן עושים אותן ו/או לדעת מה לבקש / לדרוש מהם.




ממה מורכב עסק ממוצע?

  1. נושא מרכזי, כלומר מה השירות / הפונקציה שהוא מציע.
  2. נושא ניהולי, באיזה סיאוב הוא מנוהל ואיך בנויה מערכת הניהול שלו בכל הרמות – כלכלית, אנושית ומקצועית – עבודה מול ספקים, ניהול תזרימים, הלוואות ועוד
  3. רובד מסחרי – בעיקר עוסק במיתוג ושיווק
  4. רובד אנושי – כמה החומר האנושי והמקצועי איכותי ואמין, כמה הוא חכם ומה המוטיבציה שלו לעבוד

זה קיים בכל עסק, תלוי בהיררכיה. יש עסקים בהם סעיף 4 הוא ענק, וסעיף 2 קטן לשם הדוגמה, והפוך. צריך לשים לב לכל אחד מהם על מנת שהעסק יצליח – מה שנקרא שיפור ביצועים עסקיים – כל עסק וההיררכיה והדגשים שלו. הבוס לא יכול לעשות הכל לבד, גם עם העסק קטן יחסית. למשל, החוק מחייב ראיית חשבון. הנה כבר שירות חיצוני אחד. ויש עוד עשרות כאלו בחודש.  

איך בוחרים חברה לייעוץ אסטרטגי?

חשוב מאד לקבל ייעוץ אסטרטגי מחברה שמכירה את העסק שלכם, מבינה את התוכנית העסקית שלכם (או רצוי – עשתה לכם אותה), ויודעת לייעץ לכם על העבודה השוטפת של העסק. אחרת מדובר בעצות אחיתופל.



חברות ייעוץ אסטרטגי קיימות בשוק בארץ בלי סוף. זה הופך את הבחירה לקשה יותר. בכל זאת עליכם להתאמץ ולמצוא חברה כזו מכיוון שללא חברה כזו אתם עלולים לאבד כיוון וגם להפסיד כסף. אם חברה לא יכולה לעבוד בצורה יעילה היא לא תרוויח. העסק מורכב מבני אדם, ואם לא מסבירים להם איך נכון לעשות דברים (ויותר מדויק – מה נכון ספציפית להם, שלא בהכרח נכון לאנשים אחרים) הם עלולים לטעות. מדובר על תהליך בונה. מהי הראייה האסטרטגית של העסק. רצוי כמובן לעשות זאת בהתחלה ולא בתור מאחה נזקים.

איך בוחרים חברה כזו?

  1. ניסיון ורזומה מתאים לעסק שלכם
  2. הישגים מרשימים
  3. חברה שמתאימה לתקציב החודשי שלכם
  4. לא להתפתות לחברות זולות מדי – זה אומר שאין להם ניסיון והם מנסים להתגלח על זקנכם.